
Clarification Questions W/E 12/04/2019 

 

Question  Response 

Please can you confirm if the value 

banding I have been assigned to is the 

construction value or fee value?  

 

If there is another value band can we get 

on that to, or are we only allowed to be 

on one band? 

 

I can confirm that the assigned value 

band relates to the professional fees and 

not the contract value. 

 

You are assigned to a value band based 

on the organisations turnover and 

therefore can only be assigned to one 

value band. 

 

Please could you kindly provide me with 

a full and legible copy of the documents 

detailed below, as referred to in the 

attached Supplier Agreement: 

 

 The DPS Entry and Operation 

Guide 

 The call-off contract referred to 

as the Service Agreement 

 

Please follow the link to 

demand.sproc.net/clientdetails then the 

tab to the London Construction 

Programme.  

 

Entry Guide 1 – is found under the tab 

‘How to become and approved supplier’ 

Entry Guide 2 – under ‘How it will work’ 

Supplier Agreement – under Legal 

documents. 

The specific ‘call off’ terms will be 

affixed to the requirement as it is issued 

and will relate specifically to the services 

being procured.  The LCP Member will 

determine these as the requirement is 

issued.   

 

You will have the opportunity to review 

those call off terms and conditions before 

deciding if you wish to make an offer 

against the requirement. 

 

The template in the Supplier Agreement 

is purely for illustration only. 

 

We have forwarded this Agreement onto 

our professional indemnity insurers who 

have come back with a number of 

exclusions and amendments and in 

particular, Clause 15.1 “The Service 

Provider shall indemnify any LCP 

Member against all claims etc…….”,  

 

They comment that:  

 

The clause in question would obligate 

your practice to Indemnify any LCP 

I must confirm that The London Borough 

of Haringey is proceeding under the 

restricted procedure, which prohibits 

negotiations on the form of Supply 

Agreement. On this basis, Bidders should 

consider the document as presented and 

make a commercial decision whether or 

not to Bid for this DPS. 

demand.sproc.net/clientdetails


Member against any “liabilities” arising 

out of: 

• the injury to or death of any 

person 

• loss of or damage to any property 

• financial loss arising from any 

advice given or omitted 

• any other loss which is caused 

directly or indirectly by any act or 

omission of the Service Provider 

 

They suggest that this Clause is either 

deleted or they suggest including an 

exclusion into the contract of any liability 

which wouldn’t be covered by our PI 

policy: 

 

“The liability of the Service Provider 

under or in connection with this Supplier 

Agreement whether in contract or in tort, 

in negligence, for breach of statutory 

duty or otherwise in respect of any claim 

or series of claims shall not exceed the 

amount, if any, recovered by the Service 

Provider by way of indemnity against the 

claim or claims in question under 

professional indemnity insurance taken 

out by the Service Provider and in force 

at the time that the claims or (if earlier) 

circumstances are reported to the insurers 

in question.” 

 

We would be grateful if we could have 

your advice in order that we can progress 

our accreditation further on the above 

and if you could let us know if other 

architects have raised this issue too. 

 


